5 sätt att visa upp blad och inspiration i butik

13 februari 2018
Det är redan bevisat att erbjudanden lockar köpare till att byta varumärke, men finns det andra sätt att öka försäljningen på nya eller dåligt säljande produkter?

När vi handlar i dagligvaruhandeln vet vi oftast redan innan vi gått in i butiken vad vi behöver köpa; dessutom har vi oftast favoritprodukter och varumärken som vi alltid handlar.

I sin bok “Influence: The psychology of persuasion” berättar Dr. Robert Cialdinis hur en servitör ökade sina dricks med 14% genom att ge gästerna ett tuggummi efter middagen.

Genom att ge kunderna någonting gratis – ett inspirationshäfte, smakprov eller recept – ökar du chanserna att de köper produkten.

Vi gillar att få något gratis, så är det bara. Dessutom lever vi alla med fullspäckade scheman och att få tips och idéer till veckans alla middagar uppskattas stort av de flesta.

Här kommer 5 enkla sätt att visa upp och erbjuda inspirationshäften och blad:

Broschyrställ med fot

Ett fristående broschyrställ är bra om du vill kunna exponera blad eller foldrar mitt i en gång eller öppen yta. Det passar också då man kanske inte kan placera en hållare på produktstället p.g.a. ojämn eller känslig yta.

Dessutom håller det bladen väl synliga och inom bekväm räckhåll för kunden, perfekt i kön till kassan till exempel.

För kyl/frys och väggar

Hur ska man fästa hållare på glasdörrar i kyl- och frysavdelningen utan att fukten gör att det släpper? Det är en fråga vi ofta får. När den kalla luften tränger in bakom tejper och sugproppar skapar det fukt som gör att fästet släpper.

Därför har vi skapat en sugpropp med dubbla koppar – som motverkar allt detta och sitter som berget. Med denna kan du hänga allt från kuponger till broschyrhållare då den finns med krok eller som nit. Fungerar kanon på väggar, displayställ, metall och pallställ också.

Bokställ

De ser inte bara snygga och prydliga ut, de visar även upp dina foldrar och inspirationshäften med bra exponering. Placera ett bokställ fyllt med menyer, flyers eller tips vid kassan, på deli disken, på bord och hyllor. Att ha gratis inspiration i direkt anslutning till produkten ökar värdet av varorna.

Kupongkrokar och spjut

Ibland vill man hänga häften och kuponger istället för att ta plats på hyllan eller bordet. Då passar krokar och spjut.

Det finns många olika fästen; t.ex. självhäftande, med en liten klämma eller med fäste för slatwall eller pegboard. Hitta det som bäst passar dina kampanjer och produkter!

Broschyrhållare

Hederliga broschyrhållare har alltid varit trofasta exponeringshjälpmedel. Lätt att placera, kräver ingen montering, lätt att flytta runt och återanvända.

Antingen kan du välja fristående broschyrhållare eller en variant för vägg. Du kan fästa den sistnämna med sugproppar, tejp, magnettejp och mycket mer.

De finns i flera olika storlekar (t.ex. för A4, A5 osv) och även med olika antal fack om du vill erbjuda olika häften eller blad. Se hela sortimentet här.

Behöver du mer inspiration? Eller vill hitta en lösning som passar perfekt? Kontakta oss redan nu!


du kanske också är intresserad av…

 • Expertens bästa tips för skyltning i butik 01 jan

  Expertens bästa tips för skyltning i butik

  Vad är det som gör en bra skylt? ”Skyltar med bilder ger bäst effekt”, säger Espen Terland på XXL som centraliserat skyltarbetet...

  Läs mer
 • Den stora guiden om hyllkantslister 12 dec

  Den stora guiden om hyllkantslister

  Det finns en hel djungel med etikettlister där ute. Dessutom har de ofta olika namn; hyllkantslister, datalister, etikettlister, hyllkantsetikettlister osv osv....

  Läs mer
 • Fem favoritprodukter för upphängning i butik 03 okt

  Fem favoritprodukter för upphängning i butik

  Se våra fem favoriter som hjälper dig med skyltning och effektiv upphängning av kampanjer i butik. 1. All-Time mobilspiral Mobilspiralen, eller...

  Läs mer