Lyft dina höstkampanjer med 5 enkla tips

14 september 2017

Det är lite krispigare i luften och mörkret faller snabbare. Innerst inne tycker vi alla att det är mysigt att hösten är på väg. Det betyder också att det är dags för höstkampanjer, stora som små.

Slut på idéer för dina displayer och exponeringar? Här kommer fem tips som lyfter dina kampanjer och ser till att försäljningen maximeras.

Lys upp i höstmörkret

Ett enkelt sätt att dra uppmärksamhet till displayer och produkter är att lysa upp dem. Tänk på fönsterdisplayer och kampanjställ – syns de tillräckligt bra?

Belysningen är viktig, speciellt nu när höstmörkret kryper sig på. Ta vara på taklampor, spottar och mindre ljuskällor för att skapa olika stämningar och miljöer.

Ett tips är att montera små led lampor på ställ och skyltar. De blinkar och finns i en mängd olika färger och kan matcha butikens färgkod.

Bjud på smakprover

Har ni kampanj på en ny, spännande produkt? Vissa kunder älskar utmaningen med nya smaker medans andra är mer tillbakadragna och trogna till sina vanliga produkter.

Se till att alla får chans att smaska på ett smakprov, detta skapar garanterat mervärde och leder till fler köp.

Ett deliställ eller smakstation är ett hygieniskt och smidigt sätt att låta kunderna prova på olika produkter. Med en hållare för tandpetare eller små gafflar och en skräpbehållare på sidan är delistället väldigt lätt att flytta på.

Placera den nära tillhörande produkter - dvs smakprover med ost nära ett ställ med kex. Detta leder till merfösäljning och förenklar för dina kunder.

Lyft fönsterdisplayerna

Samma skylthållare som ni har använt år ut och år in? Små, små förändringar kan skapa hela skillnaden.

Se till att maximera golvytan och lyft upp skyltarna där de syns tillräckligt bra. Ett tips är att använda sig av skylthängningssystem. Dessa kan varieras i det oändliga för att passa olika displayer och kampanjer.

Häng vägg mot vägg för att skapa en ”banderolleffekt” och betona produkterna nedanför. Eller montera skyltarna tak till golv vilket skapar höjd i exponeringen.

Det finns flera olika tillbehör som gör det enkelt för dig att montera skyltarna i princip vilken position som helst.

Gör skyltar mer personliga

Egentligen tycker vi inte om något som verkar massproducerat eller opersonligt. Gör dina skyltar mer personliga och konstnärliga i höst med griffeltavlor.

Var kreativ! Rita upp snygga bilder, mönster och texter som speglar er verksamhet och butik. Kunder kommer garanterat komma ihåg det mer än en vanlig REA eller KAMPANJ skylt.

Ett stort plus med griffeltavlor är att du enkelt kan göra om budskapet och förmedla något nytt. Vilket självklart är smidigt för menyer eller veckans produkt på kaféer och restauranger.

Pimpa pallarna

Har ni varor staplade på pallar? Det behöver inte vara tråkigt för det. Se till att de också får uppmärksamhet när ni har kampanjer.

Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska placera skyltar eller prisinformation runt pallar. Där det inte finns möjlighet att hänga från taket kan en skylthållare som monteras på pallen vara ett smidigt alternativ.

Den tar ingen golvyta och sticker inte ut i gången vilket maximerar försäljningsyta. Du kan snabbt byta ut skylt eller motiv tack vare små clips som sitter på stången.

Dessutom passar den bra för höga och låga displayer för att stången kan justeras från 1100 till 2200 mm.